Expertmeeting Ondernemers & Schulden

Vind je ook dat het beter kan met schuldhulpverlening voor ondernemers in Nederland? Denk met ons mee! Schuldhulpverlening voor ondernemers is een hot item en volop in de aandacht. Denk aan de berichten in de landelijke media eind januari, de beantwoording van Kamervragen hierover door staatssecretaris Van Ark en het rapport van de Nationale Ombudsman ‘Een Open Deur?’ van september 2018.

Op verzoek van het Ministerie van SZW zijn wij (Schouders Eronder en PPO Nederland) aan de slag met het verbeteren van de toegang van ondernemers tot schuldhulpverlening en lanceren we een stimuleringsprogramma voor gemeenten. Zie de application/pdfbijlage expertmeeting (pdf, 39 kBvoor meer achtergrondinformatie.

De input van experts op dit vakgebied is essentieel om te komen tot een verbetering van de toegang. We hebben een selectief aantal organisaties en experts uitgenodigd om met ons mee te denken in een expertmeeting. We nodigen je daarom graag uit voor een expertmeeting ‘Ondernemers & Schulden’

Met de expertmeeting willen we input ophalen om het stimuleringsprogramma aan te scherpen en met je sparren over de juiste acties. Is toegang een kwestie van beleid, communicatie, geld, een goede handleiding, kennis en kunde?

Programma

9:00 inloop en ontvangst
9:30 Start programma

  • Kennismaking en inspiratie
  • Aan de slag in de vorm van werksessies
  • Gezamenlijke discussie, gesprek

13:00 Afsluiting met lunch

Om de bijeenkomst efficiënt te laten verlopen is het belangrijk dat we van tevoren een goed beeld hebben van de mogelijke verbeterpunten. We verzoeken je dan ook om ons vooraf (uiterlijk 22 maart, via f.kambiz@schouderseronder.nl) te laten weten wat volgens jou de drie belangrijkste zaken zijn om de toegang te verbeteren. En bij welke van deze punten kun je op basis van je eigen expertise ook persoonlijk wat betekenen? Daar baseren we mede de werksessies op.

Wanneer

Dinsdag 2 april 2019 van 9:00 tot 13:30

Aanmelden

Helaas, je kunt je niet meer aanmelden voor deze bijeenkomst