Casuïstiek

Masterclass ondernemers & schulden | Jaap van Mourik in Rotterdam

Als schuldhulpverlener maak je wel eens iets mee wat je aan het denken zet. Een situatie die om verdieping vraagt, die je ontregelt. En er zijn ingewikkelde situaties waar je misschien nog steeds mee in je maag zit. Of waar je juist trots op bent, dat je het uiteindelijk goed hebt kunnen oplossen.

Om te leren van elkaars ervaringen organiseert Schouders Eronder een aantal casusbesprekingen. In een groep van max. 25 deelnemers bespreken we een casus. Afhankelijk van de casus halen we er een professional bij om nog dieper op de situatie in te gaan. In deze masterclass gaat Jaap van Mourik dieper in op faillissementen.

Faillissement van een ondernemer of een natuurlijk persoon

We kennen allemaal de mogelijkheid van een faillissement voor een ondernemer, maar welk perspectief biedt het faillissement van een natuurlijk persoon voor schuldenaar of schuldeiser? Wanneer het faillissement van een natuurlijk persoon wordt aangevraagd, biedt de rechtbank de gelegenheid om een verzoek voor toepassing van de WSNP in te dienen als alternatief. Maar wat houdt dit praktisch in en welke knelpunten kunnen zich hierbij voordoen? Is een beroep op de WSNP nog mogelijk wanneer eenmaal het faillissement van een natuurlijk persoon is uitgesproken? In deze masterclass gaat Jaap van Mourik in op de mogelijkheid van een faillissement voor een natuurlijk persoon. Omdat deze problematiek zich met name voordoet bij ondernemers, zullen we binnen dit kader ook ingaan op de mogelijkheden om voor een ondernemer een minnelijke schuldregeling tot stand te brengen.

Jaap van Mourik werkt als trainer bij Zuidweg & Partners. In zijn trainingen staat de ondernemer met financiële problemen centraal, daarbij richt hij zich op tevens op de juridische aspecten van schuldhulpverlening. Jaap van Mourik is lid van het Kernteam schuldhulpverlening van de NVVK

Voor wie

Schuldhulpverleners, max. 2 per organisatie. 
Ben je geen schuldhulpverlener en wil je toch aanwezig zijn? Dan kom je op de wachtlijst en plaatsen we je als er ruimte is, op volgorde van inschrijving.

Wanneer

19 juni van 10.00 tot 12.30 (incl. lunch)

Inloop vanaf 9.30

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam, Rijstuin 9 in Rotterdam

application/pdfRoutebeschrijving (pdf, 146 kB)

Aanmelden

Helaas, je kunt je niet meer aanmelden voor deze masterclass

 

Deze masterclass kunnen we je gratis aanbieden vanuit het programma Schouders Eronder. Het is de bedoeling dat je de kennis die je hier opdoet verder verspreidt bij je collega's, daarom hanteren we ook een maximum van 2 personen per organisatie. Wil je dit onderwerp binnen jouw organisatie breder op de agenda zetten? Dan kun je het beste contact opnemen met Jaap van Mourik om aan te sluiten bij een reguliere training.