Masterclass stress-sensitieve dienstverlening: schriftelijke communicatie

In de afgelopen jaren is er veel wetenschappelijke literatuur beschikbaar gekomen over de gijzelende werking van geldstress. Wat kun jij als schuldhulpverlener doen om stress bij de burger weg te nemen?

Schriftelijke communicatie

Stress-sensitieve dienstverlening kent verschillende onderdelen. In deze masterclass gaan we in op het deel schriftelijke communicatie. Er is veel aandacht voor gebruik van eenvoudige taal. Het is van belang om in bijvoorbeeld brieven het taalniveau aan te passen aan de lezer. Schriftelijke communicatie vanuit stress-sensitieve dienstverlening gaat echter een stap verder. In deze masterclass nemen we de kennis uit de sociale psychologie mee en bespreken we een aantal voorbeelden, zowel uit Nederland als het buitenland. Elementen waar we mee aan de slag gaan zijn: opmaak, eenduidige boodschap en sociale normen. In sub groepjes gaan we aan de slag met jullie eigen brieven.

Tamara Madern neemt je kort mee in de uitgangspunten van stress-sensitieve dienstverlening. Ook gaat zij in op de verlammende werking van schuldenstress. Deze masterclass staat verder in het teken van schriftelijke communicatie. In een groep van max. 15 deelnemers bekijken we verschillende brieven/websites en gaan we aan de slag met de eigen communicatie.

Voor wie

Schuldhulpverleners, max. 1 per organisatie.
Ben je geen schuldhulpverlener en wil je toch aanwezig zijn? Dan kom je op de wachtlijst en plaatsen we je als er ruimte is, op volgorde van inschrijving.

Wanneer

16 april van 10.00 tot 12.30 (incl. lunch)

Locatie

De Zandkamer
Koninginnenlaan 3, 's Hertogenbosch

Aanmelden

Helaas, deze masterclass is volgeboekt, je kunt je niet meer aanmelden.

Deze masterclass bieden wij je gratis aan vanuit het programma Schouders Eronder. Het is de bedoeling dat je de kennis die je hier opdoet verder verspreidt bij je collega's, daarom hanteren we ook een maximum van 1 personen per organisatie. Wil je dit onderwerp binnen jouw organisatie breder op de agenda zetten? Dan kun je het beste contact opnemen met Tamara Madern om aan te sluiten bij een reguliere training.

 

Over Tamara Madern

Tamara Madern werkt als projectleider Innovatie en Onderzoek bij het programma Schouders Eronder. Daarnaast is zij zelfstandig trainer, adviseur en werkzaam als lector Schuldpreventie en Vroegsignalering bij het lectoraat Schulden en Incasso aan de Hogeschool Utrecht.