Filmpjes

We hebben speciaal voor schuldhulpverleners hebben we een aantal filmpjes gemaakt waarin een expert kort iets uitlegt over interessante onderwerpen. 

Beslaglegging

Wanneer mag een schuldeiser beslag laten leggen, welke vormen van beslaglegging zijn er en wat is de beslagvrije voet? Advocaat Don Ceder legt uit hoe het zit.


Wat is het verschil tussen WSNP bewind en beschermingsbewind?

Judith van Geffen van Bureau WSNP legt uit wat het verschil is tussen WSNP bewind en beschermingsbewind. Beide vormen van bewindvoering kunnen naast elkaar staan maar zijn wezenlijk anders. De verschillen tussen WNSP bewind en beschermingsbewind zijn groot, en het is belangrijk om dat goed uit te leggen aan je cliënt. Judith zet in dit filmpje de belangrijkste verschillen op een rijtje.


Het CJIB

Welke mogelijkheden heb je als schuldhulpverlener bij het CJIB? Jolanda Hemmes-Blumers van het CJIB legt uit wanneer je een betalingsregeling kunt treffen en wat het CJIB kan betekenen als je cliënt in een MSNP of WSNP traject zit.


Echtscheiding en schulden

Wat kun je doen als je cliënt in een echtscheiding zit? Hoe zit het met de hoofdelijke aansprakelijkheid bij gemeenschap van goederen en wat is het recht van regres? Advocaat Don Ceder neemt je mee en legt het uit.


WSNP zitting

Hoe bereid je je cliënt voor op een WSNP zitting, wat moet je allemaal aanleveren en waarom eigenlijk? Judith van Geffen van Bureau WSNP legt het uit.


Het CAK: de regeling wanbetalers

Als een burger 6 maanden of langer zijn zorgpremie niet betaald wordt hij of zij aangemeld bij het CAK. Wist je dat er op dit moment ongeveer 230.000 wanbetalers in Nederland zijn? Het CAK wil dit aantal omlaag brengen en heeft daarom de wanbetalingsregeling opgezet. Rémi Langenberg van het CAK vertelt erover in dit filmpje.


De Belastingdienst

Hoe kun je als schuldhulpverlener bij de Belastingdienst terecht? Welke mogelijkheden zijn er, en wat doet de Belastingdienst vervolgens? Brenda Jacobs-Moerland zet alle mogelijkheden op een rijtje.


Incassokosten

Hoe zie je in 1 oogopslag of de incassokosten die een schuldeiser rekent ook echt kloppen? Advocaat Don Ceder laat je zien waar je op moet letten.