Even voorstellen: onze nieuwe programmamanager Julia den Hartogh

donderdag 4 april 2019

We zijn trots dat we je voor mogen stellen aan onze nieuwe programmamanager Julia den Hartogh. Julia is sinds half maart bij Schouders Eronder aan de slag en volgt Christophe Geuskens op. Julia heeft ruime werkervaring binnen het schuldendomein en is voor velen dan ook een bekend gezicht.

Introductie Julia

Welkom Julia! Wat was jouw drive om bij Schouders eronder te komen werken?

Ik ben zelf mijn carrière begonnen als schuldhulpverlener. Ik heb daardoor aan den lijve mogen ervaren hoe groot de problematiek is waar je als dienstverlener binnen dit werkveld een antwoord op moet bieden. Hoe lastig het is om de continu veranderende context bij te benen, laat staan vernieuwende inzichten toe te passen.

In dit programma staat juist dat vakmanschap van medewerkers en vrijwilligers centraal. Er is hierin nog nooit op zo’n grote schaal landelijk geïnvesteerd, terwijl de behoefte er al sinds jaar en dag is. De verdere ontwikkeling van het vakmanschap ligt me bijzonder nauw aan het hart en ik wil me hier dan ook vol voor inzetten.

Je bent nu een maand werkzaam binnen het programma. Wat valt je op?

De samenwerking tussen SWN, NVVK, VNG, LCR en Divosa creëert een heel groot, sterk en divers krachtenveld. Het projectteam werkt daardoor met bijzonder veel partners samen en is gelinkt aan diverse experts binnen het werkveld. Mede daardoor is het gelukt om in betrekkelijk korte tijd veel op te bouwen en mooie resultaten neer te zetten binnen fase 1.

Het programma is ambitieus. We willen het vakmanschap binnen de dienstverlening versterken én dat moet vooral voelbaar en merkbaar worden voor burgers.

Wat gaan we merken van het programma?

De verdere beweging rondom vakmanschap moet de komende 2 jaar meer en meer gaan landen binnen de uitvoering. We gaan dit ondersteunen door, ook in fase 2, te blijven inzetten op de volgende 4 programmalijnen:

  • Het bevorderen van lerende praktijken
  • Wetenschap verbinden met de praktijk
  • Kennis opdoen, ontwikkelen en uitwisselen
  • Beroepsprofielen ontwikkelen en scholing realiseren

Binnen fase 2 komt de focus te liggen op het verbinden door onderling leren lokaal te stimuleren, ondersteunen en faciliteren. Daarbij horen onder meer regionale bijeenkomsten, gereedschapskist/ praktische tools en de vertaling van internationale aanpakken naar de lokale uitvoeringspraktijk.

Binnenkort meer!

Binnenkort meer over fase 2 van Schouders Eronder. Hou daarom onze website in de gaten of abonneer je op de nieuwsbrief.