Gemeenten gezocht voor pilot met digitale gesprekshulp vroegsignalering

vrijdag 1 februari 2019

Schouders Eronder ontwikkelt in samenwerking met Ecorys de digitale gesprekshulp vroegsignalering. In mei 2019 komt de digitale gesprekshulp live en is deze tool gratis te gebruiken voor gemeenten. De komende maanden is Ecorys voor een pilot op zoek naar 5 gemeenten die met de digitale gesprekshulp aan de slag willen gaan.

Wat is de digitale gesprekshulp vroegsignalering?

De digitale gesprekshulp is een online tool om gemeenten te ondersteunen bij het opstarten van een samenwerking met partijen rond vroegsignalering en preventie van schulden. De tool helpt gemeenten relevante partijen te kiezen, aan tafel te krijgen en aan de hand van stellingen een inhoudelijk en gestructureerd gesprek te voeren om een gezamenlijke verbeteragenda op te stellen.

Partijen aan tafel kunnen zijn: afdelingen binnen de gemeente (o.a. afdeling werk en inkomen, gemeentelijke belastingen, zorg, economie), lokale samenwerkingspartners (o.a. welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties), maar ook woningcorporaties, nutsbedrijven, huisartsen, scholen en werkgevers. Gemeenten kiezen zelf wie ze aan tafel willen. De digitale gesprekshulp helpt bij dit keuzeproces.

Kijk op www.digitalegesprekshulp.nl voor een animatie- en instructiefilm. De site is nog in ontwikkeling, de site werkt nu het beste met Google Chrome of Safari.

Hoe ziet de pilot er uit?

Je krijgt een intakegesprek met adviseurs van Ecorys om doelen van de sessie scherp te krijgen. In februari en maart kun je partijen uitnodigen voor een gesprek. Tijdens de sessie krijg je ondersteuning in het leiden van het gesprek door de adviseurs van Ecorys.

Als je meedoet aan de pilot ontvang je dus uitgebreide ondersteuning en feedback om het proces van het vroeg signaleren van schulden in jouw gemeente te verbeteren. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de pilot.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd? Adviseurs Annejet Kerckhaert en Indra van der Valk vertellen je graag meer!

annejet.kerckhaert@ecorys.com, 06 51 938 792 

indra.vandervalk@ecorys.com, 0640516585