Kennisbijeenkomst

Grote opkomst bij tweede kennisbijeenkomst

woensdag 7 februari 2018

De opkomst was groot bij de tweede kennisbijeenkomst voor schuldhulpverleners: bijna 90 professionals kwamen bij elkaar in de Maaspoort in ‘s-Hertogenbosch op 6 februari. Het thema van deze kennisbijeenkomsten is ‘samenwerking’. In dat kader waren er presentaties van o.a. het CJIB, Bureau WSNP en het UWV.

Het programma startte met de documentaire Vergeef me mijn schulden. Na afloop vertelde regisseur Ingeborg Jansen over haar ervaringen tijdens het filmen: “Het viel me op dat hulpverleners die bij de zitting aanwezig waren vaak slecht op de hoogte waren van het dossier”. Dat maakte natuurlijk veel reacties los in de zaal.

Verder kwam de kloof tussen MSNP en WSNP aan de orde. Voor veel cliënten is de gang naar de rechtbank lastig, ze krijgen te maken met een rechter die soms moeilijke woorden gebruikt. Veel cliënten hebben er moeite mee om alles te begrijpen.

Jolanda Hemmes-Blumers van het CJIB in gesprek met schuldhulpverleners
Jolanda Hemmes-Blumers van het CJIB in gesprek met schuldhulpverleners

Er volgen nog 2 kennisbijeenkomsten, op 13 februari in Den Haag en op 6 maart in Leeuwarden. Beide bijeenkomsten zijn helaas al volgeboekt. Hou onze agenda in de gaten voor meer activiteiten!

Hoge opkomst in 's-Hertogenbosch