Ook Epe zet de schouders eronder

vrijdag 5 oktober 2018

‘Ons programma gaat eigenlijk over één ding: verbinden. We hopen jullie daar mee te inspireren.’ Dit zei Christophe Geuskens, programmamanager van Schouders Eronder gisteren tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis van Epe. Een groot aantal partijen uit het sociale domein van de gemeente Epe was aanwezig, waaronder de verantwoordelijke wethouder Erik Visser. De programmamanager gaf uitleg over Schouders Eronder en wat dit programma voor Epe kan betekenen.

In de gemeente Epe komen de sociale partners zoals ambtenaren, welzijnsinstellingen en andere organisaties vier keer per jaar bij elkaar. Dit naar aanleiding van de nieuwe participatiewet en de wet op de WMO. Deze bijeenkomst stond in het teken van de ontwikkelagenda rondom schuldhulpverlening. Tijdens deze bijeenkomst vertelde Geuskens het nodige over het landelijke programma van het samenwerkingsverband Schouders Eronder.

Lokale ontwikkelingen

Karin van Turnhout, gangmaker van Schouders Eronder bij de gemeente Epe, gaf de aanwezigen een presentatie over de lokale ontwikkelingen rondom het de ontwikkelagenda. ‘Ik heb meerdere gesprekken gevoerd met alle ketenpartners in deze gemeente. Na een lange lijst van adviezen en verbeterpunten hebben we samen met de ambtenaren van de gemeente Epe en met de ketenpartners een ontwikkelagenda voor Epe opgesteld. Het is geweldig om te zien dat we zo met z’n allen kunnen werken aan het terugdringen van armoede in deze gemeente. We gaan samen aan de slag om mensen met schulden te ondersteunen. Ook Epe zet de schouders eronder.’

 

Foto's: Dennis Dekker