Kennisbijeenkomst

Samenwerken staat centraal op eerste kennisbijeenkomst

woensdag 31 januari 2018

Op 30 januari 2018 was de eerste kennisbijeenkomsten voor schuldhulpverleners. In Bunnik kwamen bijna 70 professionals bijeen rond het thema ‘samenwerken’. 

In het programma kwamen diverse onderwerpen aan de orde, o.a. de ontwikkelingen bij het CJIB, SVB/CAK en de Belastingdienst. De rechtbank kwam ook aan het woord en dat leidde tot veel vragen en discussie. Medewerkers van de rechtbank legden uit waarom de rechtbank van tevoren zoveel informatie nodig heeft en hoe de rechter tot een oordeel komt. Verder riepen ze schuldhulpverleners op om mee te komen naar de zitting. Voor de rechtbank is het belangrijk om in korte tijd een compleet beeld van de situatie te krijgen.

Paul van der Poel, schuldhulpverlener bij gemeente Stichtse Vecht vond het heel zinvol om het perspectief van de rechtbank te horen. “We gaan als schuldhulpverleners wel mee naar een dwangakkoord zitting, maar naar een WSNP zitting laten we de cliënt alleen gaan. Dat is eigenlijk heel vreemd”.

Er volgen nog 3 kennisbijeenkomsten: 6 februari in ‘s-Hertogenbosch, 13 februari in Den Haag en 6 maart in Leeuwarden. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar, wil je je aanmelden wees dan snel want vol=vol.

Bekijk de bijeenkomsten in de agenda

Christophe Geuskens op de kennisbijeenkomst voor schuldhulpverleners in Bunnik