Stedenestafette 's-Hertogenbosch: Een envelop met een postzegel er op

Een retourenvelop met een postzegel er op, en alvast een kopietje zodat ze zelf niet naar de copyshop hoefde. Met dat soort eenvoudige dingen was Astrid Philips al enorm geholpen toen ze in de schulden zat. Astrid is als ervaringsdeskundige een van de sprekers op de Stedenestafette Schulden en Armoede in Den Bosch op 14 december 2017. In deze reeks geven gemeenten het stokje door om elkaar te inspireren met innovatieve aanpakken van schulden.

In Den Bosch is de opkomst groot. Er zijn ervaringsdeskundigen, schuldhulpverleners, mensen uit de politiek en professionals uit allerlei maatschappelijke organisaties. Zes van deze mensen vertellen over hun ervaringen en ambities met schuldhulpverlening.

Lees de interviews met Martin Stam (lector HvA) en Astrid Philips (ervaringsdeskundige), Cecile van Damme (manager bij Juvans), Ilse Buitenkamp (schuldhulpverlener bij Juvans), Anke Smolders (coördinator thuisadministratie bij Humanitas) en Huib van Olden (wethouder Werk & Inkomen bij de gemeente ’s-Hertogenbosch).